Vildmarkens beboere

For at gøre det lettere for vildmarksrejsende at handle og snakke med ødemarkens beboere giver RCMP jer hermed en kort beskrivelse af en del af egnens beboere, som I kan komme til at møde på jeres tur gennem vildmarken. Desuden er RCMPs historie i korte træk beskrevet. Der overnattes stort set altid hos Fat Phillipe, og det er en god idé at kende lidt til hans særheder, hvis man gerne vil stå sig på god fod med ham og de gæstekokke han ofte har på besøg.

Det er altid en fordel at vide noget om folk, hvis man vil opnå noget – hvad enten de er pelsjægere, sigøjnere, guldgravere eller plattenslagere. Men husk at være varsom og gå forsigtigt frem, udvis snilde og omtanke, thi mange af disse beboere har deres små særheder, og falder I i unåde kan det være umuligt at slå en handel af!

Du kan downloade persongalleriet her.

Et persongalleri af Hubert Hankispank

Gamle Syvfinger

Ingen kender hans rigtige navn – end ikke ham selv. Tilnavnet har han – siges det – fordi han engang i en brandert huggede tre fingre af med en stor skovmandsøkse. Gamle Syvfinger var så fuld, at han ikke opdagede uheldet før en uge efter, da han ville pille sig i næsen. Siden har han altid haft en hånd i lommen og ingen har endnu med egne øjne set de manglende fingre! Han har egnens bedste værksted og arbejder pr. bestilling fra de omkringboende. Han er en hurtig og dygtig håndværker, men han sætter sine priser lidt efter humøret og efter hvor godt han synes om køberen. Det er endvidere muligt at købe råvarer af ham og leje sig ind på hans værksted. Er på særdeles god fod med RCMP.

Helmut Krupp

Helmut er det man betegner som en nytilflytter til ødemarken, idet han kun har boet i området i godt 20 år. Derfor har han ikke den helt store agtelse blandt de andre vildmarksbeboere, til trods for han er yderst kompetent i sit håndværk som smed. Han forsøger ihærdigt at gøre alle glade, men det er vanskeligt at falde til i den ubarmhjertige ødemark. Indimellem forsvinder han i længere tid, uden der er nogen der opdager at han forsvinder eller at han kommer igen. Normalt høflig og venlig over for RCMP, men visse rygter antyder at hans flinke facade dækker over en mere dyster og mystisk side…

Svend Skallesmækker

Da Erik den Røde havde krydset Atlanten glemte han Svends forfader, som aldrig rigtig opgav håbet om at returnere til sit fædreland. Denne rastløshed er gået i arv igennem en hel del generationer, men har også givet Svend mærkelige evner – bl.a. bliver sønnerne i hans linie 3 gange ældre end andre almindelige dødelige. Han holder de gamle vikingetraditioner i hævd og ses ofte i selskab med sine blodsbrødre Ragnar Rivegilde og Hjalte Hjørnetand. Svend er for det meste på god fod med RCMP, og er en ganske rolig og lunefuld fyr, undtagen under hans årlige tilbagevendende bersærkergang. Mjød og historier fra det fjerne fædreland er altid en god måde at få Svends hjælp på og er han i humøret disker han gerne op med lange sagn fra forsvundne tider.

Cody Magnyl

Tidligere agent for CIA, NSA, HDI, GAL m.fl. Oprindeligt fra St. Louis og lever nu et tilbagetrukket otium i den Canadiske ødemark. Menes at være i familie med McKennoch, idet familienavnet ”Magnyl” er en amerikanisering af det skotske ”McNill”, som var klanen på McKennochs mødrende side. Tidligere leder af ”De Sorte Baretter” en særenhed (og også en ret sær enhed) under NSA, der opererede i Europa og bl.a. stod for den i agentkredse berømte ”Jegertosse” mission i de Schweiziske Alper samt infiltration og eliminering af russiske enheder samt disses ledere i Østersøområdet.

Inspector Morse

Undercover agent for RCMP, der ofte giver sig ud for at være en af egnens faste beboere. Tilnavnet har han fået, da hans fornavn er Samuel, og han har lige fra barnsben interesseret sig for koder. Er utvivlsomt RCMPs bedste kodetyder. Ryster desværre meget på hånden, og er halvdøv på det ene øre. Dette skete da han tjente under boerkrigene, og han kom for tæt på et granatnedslag. Fortæller altid soldaterhistorier, hvor man nok skal trække halvdelen fra.

Sam Finkelstein

Af tysk afstamning. Emigrerede, da han hørte de vilde rygter fra U.S.A. og Canada om rige guldfund. Ernærer sig for tiden på egnen ved kildevand – som området er rigt på – og uædle metaller, at prøve at fremstille guld. Indimellem lykkes det at fremstille metaller, der ligner guld så meget, at han kan sælge det for at være guld. Der er dog langt mellem slumpetræffene, så han ernærer sig også ved at sælge ud af sin viden – han er den eneste i området med viden på det farmaceutiske område. Er et meget intelligent væsen, der kun sjældent kan lokkes til at fortælle om sig selv. Er ikke på særlig god fod med RCMP, pga. hans lyssky guldfremstillinger.

Danny Dangerous

En modig, eventyrlysten og undertiden dumdristig amerikaner fra Californien, der strandede i vildmarken for 15 år siden under en dramatisk kanotur. Han satte sig det mål at han ville være den første, som padlede fra Chicago til Anchorage i Alaska. På vej ned af et kæmpe vandfald, knækkede padlen, kanoen løb løbsk og endte i et højt træ. Han mistede alt hvad han ejede, og forsøger nu at skaffe penge til hjemrejsen ved at vædde og spille på alt han kan komme i nærheden af. Rygtet går at han har samlet sig en mindre formue, men han befinder sig godt i vildmarken. Syr sit tøj selv af naturmaterialer, da han er allergisk overfor kunststoffer. Han anvendes undertiden af RCMP til særdeles farlige opgaver, og er på god fod med indianerne i området, undtagen Badfart Tribe. Hans bedste ven er Psycho Phil.

Mc Kennoch

Skotte af afstamning. Deltog i den skotske borgerkrig i 36’ og faldt derefter i unåde hos de skotske myndigheder. Emigrerede derfor til Canada og har aldrig fortrudt det siden. Kan dog gå hen og blive noget nostalgisk, hvis han mindes om sit hjemland. Er derfor meget glad for sprut – især hvis han kan smage, at den minder om den ægte skotske whisky. Ifører sig kilt, hvis han er i godt humør. Han mener det er et grusomt levn fra krigen mod angelsakserne i 12 og forbander derfor kilten langt væk. Er i begyndelsen svær at komme i snak med, men lidt sprut og stemningsbilleder fra Skotland kan hjælpe samtalen på gled. Er ikke på synderlig god fod med RCMP – især pga. hans skotske afstamning. Desuden fremstiller Mc Kennoch noget af ødemarkens bedste brændevin efter en gammel skotsk opskrift.

Harry Humbleding

Kendt for egnens bedste brændevin. Er selv den største aftager. Er meget rimelig med sine priser og derfor altid meget vellidt blandt de omkringboende. Ryster ind imellem området med sine kraftige eksplosioner, når der er for meget kog under kedlerne. Har ved sin snedighed altid undgået tolderne, der kun sjældent færdes i denne udørk. Er en elendig pelsjæger og har endnu ikke fundet et gram guld. Dette skyldes muligvis også den kendsgerning, at Harry på det nærmeste snart er blind på grund af de store mængde træsprit der er indeholdt i hans hjemmebrændt sprit. Dette er et ømt punkt for Harry. Er ikke på særlig god fod med RCMP.

Mark “Miner” Spencer

Fulde navn Mark William Stonehenge Spencer. Stammer oprindeligt fra Sydafrika, hvor han drev sin egen wolfram mine. Måtte dog lukke minen, da myndighederne ikke brød sig om hans forretningspolitik. Graver efter alt der er ved at grave efter; uran, jernmalm, kul, kobber, diamanter og undertiden regnorme, som han sælger til Karusendorff som madding. Det kan være svært at finde ud af Spencers humør, da hans ansigt er fuldkomment udtryksløst. Dette skyldes efter sigende en nerveforbindelse, der blev ødelagt engang han fik en hakke i baghovedet dybt nede i en mineskakt lige nord for Johannesburg. Det kan ofte betale sig at hjælpe ham, da han går ind for overskudsdeling – det være sig regnorme eller guld.

Bloody Mary

Enlig kone om hvem der går mange mystiske rygter og historier. Menes at stamme fra et meget religiøst hjem, men flyttede herud, da manden stak af med en rejekælling fra San Francisco. Læser fremtiden i hånden, kaffegrums, krystalkugler og meget mere. Ernærer sig hovedsagligt af rødder og bær, og fanger i ny og næ en kanin i en af sine snarer. Begge dele har hun så stor held med, at hun kan sælge til Fat Phillipe. Har derimod et ringe udbytte af guldvaskningen. Rejser til tider rundt i området med sin spådomskunst, men er aldrig særlig velkommen, hvor hun kommer frem. Er modtagelig for smiger, men bliver afvisende hvis hun kan mærke, at man føler sig utryk ved hende.

Randy Random

Terningemanden Randy Random kastede terningerne for 7 år siden i Outback Creek i Northern Territories i Australien, og de viste at han skulle flytte til Yukon for at grave efter guld. Desværre er han først kommet til Yukon for et kort tid siden, da terningen havde det med at bringe ham på vildspor. Randy er med andre ord en terningmand, og alt hvad han foretager sig bestemmes i større eller mindre grad af terningernes luner. Han ved en del om guld forekomster fra sin tid i Australien, og bruger “kaste en hakke” metoden for at finde guldårer, men da han ikke har været i vildmarken særligt længe, har han stadig sit første fund til gode.

Fat Phillipe

Øgenavn “Fede Filbert”, bliver dog aldrig brugt i hans nærvær, da han bliver stjernetosset, når han hører det. Driver egnens eneste og bedste natlogi. I tilgift til logiet findes et madtempel af fineste karat. Phillipe har stået i kokkelære i Paris, og det ses tydeligt på spisekortet. Hos Fat Phillipe kan man hver eneste sommer natten igennem møde både handlende, guldgravere, pelsjægere og RCMPere. Holder sig fuldstændig uden for intrigerne mellem RCMP og egnens beboere. Er derfor også på god fod med alle. I vil hurtigt lære hans franske lune at kende.

Big Max

Mr. Max kommer fra Amarillo i Texas og er indbegrebet ærke amerikaner. Solgte bøfsandwich, corndogs og candyfloss i skolefrikvarterene, droppede ud af skolen og har siden forsøgt at etablere et fastfood koncept, der skal gøre ham styrtende rig. Han mener imidlertid ikke at have perfektioneret konceptet helt, men det nærmer sig…….. Der er dog andre fastfoodforretninger, der har overhalet ham inden om – særligt McDonalds synes at have stjålet nogle af grundstenene i Mac’s koncept. Har deltaget i Fat Phillipes brevkursus for finere fransk madlavning, og er igennem brevkorrespondancen blevet perlevenner med Phillipe.

Lahng Thung Thing

Hans familie stammer oprindeligt fra Manchuriet i Kina. Lahngs forældre udvandrede til Vietnam, hvor han fik smag for det franske køkken. Drog herefter til Frankrig, hvor han studerede sammen med Phillipe og Skinny Paganinni, en italiensk kok, der drivere vildmarkens eneste pizzeria. Lahng er stort set altid glad, undertiden en anelse enfoldig. Kan lokkes til stort set hvad som helst, hvis blot han føler at han er tryg blandt venner. For noget tid siden startede han sammen med konen Lahng Shjang Shjask (idet det første navn altid er familienavnet) et vaskeri, der efter sigende er en stor succes.

Rajiv Varanassi

Blev født i Madras i Sydindien på en madras og åbnede allerede som 12-årig sit første gadekøkken. Senere flyttede han til Bombay, hvor han startede ”Rice-and-curry-in-a-hurry” – Indiens første egentlige fastfood restaurant. Træf Big Max, da denne var på studietur i Indien, og til trods for deres noget forskelligt syn på køer, blev de gode venner og Max hjalp Rajiv med at introducere ”Rice-and-curry-in-a-hurry” i Nordamerika. Til trods for den noget sparsomme befolkning i ødemarken mener Rajiv alligevel, at der med tiden vil være basis for at åbne en restaurant.

Leonardo van Gogh

En maler af italiensk-hollandsk afstamning, der ernærer sig ved noget tvivlsomme reproduktioner. Gift med Gertrude, der tidligere har været kokkepige hos Fat Phillipe, dengang Phillipe havde en lille café på Champs Elyssé. Ingen har nogensinde set Leonardo male andet end plankeværk og facader, så det vides ikke med sikkerhed om det er ham der står bag den kunst, der for det meste kan ses udstillet i hans lille galleri. RCMP bærer over med ham, da det endnu ikke kan bevises at han har begået ulovligheder af betydning.

Skinny Paganinni

Døbt Alberto Gianluca Fonzeca Lamborghini Beretta Paganinni i sin fødeby Sienna i Italien. Kaldet “Skinny” blandt venner, på trods af sit mægtige korpus. Da “Skinny” ikke kunne lære mere ved sin moders pastagryder tog han på kokkeskole i Paris, hvor han blev pot og pande med Fat Phillipe. Driver det eneste pizzeria i Deadmans Gulch. Besøger undertiden sin gamle studiekammerat, når vejen falder forbi.

Crazy Joe

Er snurrende små skør, men en ejegod person – næsten tossegod. Forstår sig ikke på handel og pelsjægeri, men har en enkelt gang ved et lykketræf stødt på en rig guldkilde. Denne har mange rejsende i tidens løb, forsøgt at franarre ham. Hans eneste redning har hver gang været RCMP, som kraftigt støtter ham i hans retmæssige krav på guldet. Har nogle gange specielle ønsker, som det er svært at se hensigten med, men går man med på ideen, er der guld at hente.

Jack Lumberjack

En gæv skovhugger fra Vancouver området, der har vundet alt hvad der kan vindes, inden for skovhugger området. Er regerende verdensmester på 1m stammer, præcisions øksekast over 50m, stammeklatring, samt afgrening. Lille spinkel fyr, men stærkere end de fleste 2m mænd, hvilket skyldes at han fra barnsben har levet på en naturlig diæt, og er opvokset på en ranch, hvor han altid blev sat til at klare genstridige okser. Vældig flink fyr, klager aldrig over noget og lever et sundt og spartansk liv i sin hytte som han har indrettet i et højt “Redwood” træ, som ingen har set, da han ikke er en selskabelig type efter arbejdstids ophør. Han arbejder dog næsten altid, medmindre han plejer en af sine arbejdsskader. Det sker undertiden at han kommer galt af sted i sit arbejdsiver.

J. J. Karusendorff

JJ blandt venner. Storvildtsfisker der lever med drømmen om at engang at fange en kæmpe fisk, som vil slå alle rekorder. Fisker ofte med sine gode venner Brasenberg, Carpenstein og Sudenwald. Er Jack Lumberjacks fætter af kød og blod, og prøver altid at klare sig bedre end Jack i alle former for kappestrid. Hans bedste resultat er dog kun en samlet 14. plads i de åbne Vestcanadiske mesterskaber, som han helst ikke vil mindes om. Han dyster også med Stumme Østers, m.h.t. kg vildt, der bliver fanget. Er rimelig stor, og ikke på specielt god fod med RCMP, da han aldrig har fisketilladelsen i orden.

Dark Daffy – The Undertaker

Bedemand – også i fritiden. Har en morbid form for humor, hvilket ikke er så underligt, når man tager i betragtning at hans eneste interesse er afdøde mennesker. Efter sigende er han en af de eneste afholdsmænd i vildmarken. Praktiserede i Brooklyn, New York men efterhånden som byen voksede, blev det ham for meget og han drog nordpå. Efter en årrække som hofleverandør hos forskellige af de store gangsterbosser i Chicago, hvor han skal have tjent en formue, rejste han ud i vildmarken for udfordringens skyld.

Doc Toxic

Vildmarkens mirakelmedicinsælger. Oprindelig apoteker, men efter at have drevet Long Bays eneste apotek i nogle år blev han sin egen bedste kunde og gik neden om og hjem. Har aldrig opnået det samme renommé som eksempelvis Sam Finkelstein, for desværre tror han altid på den korte vej til succes.

Kinky Karla

Driver vildmarkens bedste saloon “Full House” sammen med Miss Foster og Marsha Mellow. En ganske bramfri dame med en fortid som cancan pige i Paris. Hun er noget over sin bedste alder, og lever således forholdsvis tilbagetrukket som chefen der trækker i alle trådende. Rygtet siger at hun har haft en affære med Harry Humbleding, men da Harry en dag tømte baren var bægeret fuldt, og de to er aldrig siden set sammen.

Badfart Tribe

En aggressiv indianerstamme, der flakker omkring i hele Nordamerika. Ses heldigvis sjældent i Grib Territory, man viser de sig er der altid fare på færde. Har en hang til alkoholiske drikke, og er således på nogenlunde god fod med smuglere i området. Deres naturlige fjendtlighed overfor fremmede, skal spores tilbage til slaget ved Little Big Horn, hvor de kom for sent. Har heller ikke meget til overs for andre indianerstammer, og udviser et direkte had til RCMP og andre myndigheder. Det bedste man kan gøre er at holde sig langt væk fra dem, da man aldrig ved hvad de kan finde på at gøre ved en.

Crazy Horse

En temperamentsfuld herre, som er høvding for Badfart tribe. Er vant til at få sin vilje, og bliver let ophidset hvis man siger ham imod., hvorfor dette ikke er tilrådeligt. Har et særdeles ømt punkt hvad angår hans ældste søn Huggende Rattle. Stoler umådeligt på sin medicinmand, som er venligt indstillet overfor RCMP, hvad er mere end man kan sige om Crazy Horse selv! Som alle andre Badfart tribe har en hang til alkohol, hvorfor dette kan gøre ham mere medgørlig.

Stumme Østers

Indianer. Taler efter sigende kun ved fuldmåne. Der går dog ondsindede rygter om, at visse alkoholiske drikke i heldige tilfælde kan bringe tungen på gled. Stumme Østers er ubetinget egnens bedste jæger. I svære tider tjener han godt på at sælge kød, og skind til egnens øvrige beboere. Er den eneste jæger, der ikke får garvet skind hos Gamle Syvfinger, da han har denne kunst i blodet. Har derfor en ikke ringe beholdning af guld. Bærer stor sorg i hjertet – menes at skyldes forældrenes skæbne under indianermasakren i Nordamerika. Ved alt om alle, og er til tider til stor hjælp for RCMP.

Sam Shepherd

Katolsk nybygger præst af irsk afstamning, oprindeligt fra Little Wing Creek i Kansas. Gift med Martha som, ud over at være god til at knytte, også laver Nordamerikas bedste brownies. Sam er en Kristen mand med stort K og har været det lige siden han præsten ved hans dåb tog fejl af altervinen og vievand. Sam hævder også at have haft indtil flere åbenbaringer og mener at der eksisterer en åndelig dimension som ikke indeholdes i kristendommen. Dette synspunkt var ikke velanset i det lokale sogn, hvorfor Sam valgte det barske liv som Nybyggerpræst i Alaska. Efter at have holdt gudstjenester søndag efter søndag i Nordamerikas mindste sogn som talte én pensioneret guldgraver, hans førerhund og en bæverfamilie, tog Sam og hans kone til Canada for at sprede Guds ord. Prøver pt. at starte sit eget tv-show for at nå ud til det han kalder ”Den større menighed”. Det siges at Sam også kan tale med ånder og besidder visse excorcistiske evner. Har hjulpet RCMP fra tid til anden, særligt når der har været tale om mystiske forbrydelser.

Carlos Lumbago

Eksilcubaner med en fortid som OL-bokser for det cubanske landshold hvor han debuterede som 12-årig i loppevægt. Flygtede fra sit hjemland som 19-årig med sin familie da hans far, José, ragede uklar med den lokale mafia. Stridens kerne drejede sig om en ladning havannesere, der måtte kasseres fordi de havde fået et nyt palmebladssvøb, hvilket José ellers havde syntes var en blændende god idé. Derfor er Carlos nu en absolut anti-ryger og det er i sig selv usædvanligt i vildmarken. Familien tog til Haiti, hvor Carlos’s forældre bor den dag i dag. Her lærte Carlos et og andet om voodoo og anden magi, men hvad han lærte står desværre hen i det uvisse. Er på rimelig for med RCMP og ses ofte sammen med Danny Dangerous.

Jean Ali-baba Nahuru

Hed oprindeligt Pierre della Fontaine og er opvokset i nærheden af Quebec. Har arbejdet som revisor en årrække og levet et forholdsvist anonymt liv. For et par år siden flyttede han til vildmarken hvor han ofte ses luskende rundt for sig selv alt imens han mumler sære ord. De øvrige vildmarksbeboere undgår ham hvis de kan komme til det – kun enkelte medlemmer af Badfart tribe vil være af ham. Mærkeligt nok synes han at have et vist rovdyr tække, hvilket kom til udtryk da han reddede Karusendorff og hans kammerater fra et kobbel ulve. Senere har Karusendorff fortalt at hr. Nahuru heldigvis kom forbi, gik direkte op til den største af ulvene og hviskede noget til den. Herefter forsvandt alle ulvene lige så hurtigt som de var kommet. Umiddelbart synes han blot at være blot endnu en af vildmarkens mærkelige eksistenser, men RCMP har set ham med en række mystiske uidentificerede personer og mistænker ham i visse sager, der er mærket strengt fortrolige.

Hudson Bay Trading Company – HBTC

Er et af de ældste handelsselskaber i verden, idet HBTC blev grundlagt i 1670 og dækkede det nordlige Ontario, Québec, Manitoba, Saskatchewan, den sydlige del af Alberta and en stor del af Northwest Territories. De fleste steder havde HBTC statsligt monopol, hvilket ikke huede den franske del af Canada, hvorfor det kom til åben strid. Denne strid blev bilag med Utrecht traktaten i 1713. Senere fik selskabet konkurrence fra bl.a. The North West Company, med hvem de fusionerede med i 1821. I starten var der tale om handel med primært skind, og denne handel ekspanderede hurtigt til USA og Sydamerika. Efterhånden er en handelsvarer kommet til og bl.a. handles der med våben, ammunition, guld, spiritus, mad, luksusvarer i stormagasiner og ikke mindst olie og gas i selskabet ”Hudson’s Bay Oil and Gas”. Handelsstationen i Grib Territory blev grundlagt i 1897 af brødrene William og Frank Morris. RCMP har et fint forhold til HBTC og samarbejder ofre med de flinke HBTC folk.

Vladimir Schmirnov

Efterladt på stentrappen foran børnehjemmet i Krasnoyarsk samme dato som nu er hans officielle fødselsdato. Flygtede i en alder af 9 år til Novosibirsk, hvor han ernærede sig ved småkriminalitet. Her blev han fundet og oplært af den berygtede mafiaboss Michaelangelo Sukoi-Tupolevski, også kendt som ”Bødlen fra Sibirien”. Som fuldt udlært kom han i en alder af 17 år til Moskva, hvor han udviklede sin købmandsforretning, med parallelimport som speciale. Godt 10 år senere søgte han af personlige grunde ensomhed på Kamchatka halvøen, men under en fisketur blev han isoleret på en isflage og drev til havs. En canadisk fiskekutter samlede ham op ud for Victoria Island og siden har han drevet sin forretning fra det nordlige British Columbia. Denne forretning har i de senere år ekspanderet ind i Grib Territory, og Vladimir ses ofte som stamgæst hos Fat Phillipe. RCMP har endnu ikke fundet beviser for at Vladimir begår direkte ulovligheder, men han er under stærk mistanke for at være bagmand i en række sager.

Kalle Karlsson

Landmand og Skåning med stort S og med begge ben plantet solidt på jorden. Udvandrede pr. sejlbåd til Canada, da den svenske indflydelse i Skåne blev for overvældende. Desværre førte en lumsk vind ham og hans familie ud i Kattegat og pludselig var han halvvejs over Atlanten. Så kunne han lige så godt blive ved, tænkte han, og således gik han i land ved Nova Scotia. Her byttede han båden for nogle kreaturer og en husvogn og drog så ellers vest på til ødemarken. Der skal meget til at bringe ham ud af fatning, og hans ord vejer ofte tungt når der er stridsmåle de lokale imellem. Loyal støtte til RCMP og synes vældig godt om de røde uniformer.

RCMP – Royal Canadian Mounted Police

Blev oprindeligt oprettet under navnet Royal North-West Mounted Police (RNWMP) d. 23. maj 1873 som et beredent paramilitaristisk politikorps med i alt 300 mand. RCMP gør tjeneste i hele Canada, men særligt i den vidtstrakte nordøstlige del af Canada nærmere betegnet Yukon og North-West Territories, har der været, og er der stadig, et særligt stort behov for RCMP til at sætte en stopper for ulovligheder som bl.a. røverier, krybskytteri og ulovlig handel. Særligt de hvide nybyggere underminerede tidligere den oprindelige indianske befolknings kultur ved at tilbyde whisky for bisonhuder. RCMP beskyttede jernbanen og de nybyggere, der slog sig ned i Saskatchewan og Alberta fra 1877, i 1885 knuste korpset Cree indianernes og Metis befolkningens oprør North-West territories, RCMP sørgede også for at alt gik ordentlig for sig ved det store “Gold-rush” i Klondike, Yukon i 1896 og under verdenskrigene gjorde RCMP tjeneste som et militært regiment. I 1905 blev korpset omdøbt til RCMP, da man nu havde forlægninger i næsten alle provinser. RCMP fanger også forbrydere, der søger tilflugt i Canadas vidstrakte natur, men det slipper de sjældent heldigt fra, hvorfor RCMP har mottoet “We always get our man” – Vi får altid vor mand! RCMP officerer kan kendes på den camoisin røde jakke og den karakteristiske Stetson hat. Hovedkvarter er i Regina i provinsen Saskatchewan, men der er forlægninger over hele Canada. RCMPs chef i Grib Territory er undertegnede Cheif Commisioner Hubert Hankispank.

 

Vigtigt!

Denne side er klassificeret som hemmelig, og må derfor ikke vises til egnens beboere, da den kan virke stødende på visse. Med disse oplysninger skulle i være godt rustet til at få et optimalt udbytte af jeres møde med vildmarkens undertiden sære og mystiske beboere.

m.v.h.
Chief Commisioner

Hubert Hankispank

R.C.M.P. Royal Canadian Mounted Police – Gendarmarie Royale du Canada