Gode råd

  • George V Admiral Letter 9Læs indbydelsen grundigt og check at I har husket det hele.
  • Sørg for ordentligt fodtøj (der er gået til!) og beklædning (f.eks. regntøj).
  • Sørg for godt med drikke (vand!) og noget I kan spise hvis I bliver sultne undervejs (der ER aftensmad, men man ved aldrig hvornår…)
  • Husk nu en ordentlig lygte – og nej en iPhone er ikke en god lygte…!
  • Husk at have et ur på dig – og nej en mobil er ikke et ur.
  • Lev jer ind i historien, hvilket kræver man læser de papirer der udleveres og lytter godt efter når nogen siger noget på posterne. God indlevelse belønnes på posterne med point…
  • Sæt jer ind i regler, point og ikke mindst tiderne for hvornår posterne lukker. F.eks. gives der point for tid og det er desuden skæggest hvis får de fleste poster. Kun de allersejeste når alle poster…
  • Vær i stand til at lave (god) mad over bål (mange point gives for vel tilberedt mad!). Husk også madgrej dvs. nogle tilpas store gryder, en pande, evt. spækkebrædt, foliebakker, grydeskeer, krydderier mv.
  • Sørg i det hele taget for ordentligt udstyr – det er lettere at lave opgaverne hvis man har grejet i orden. F.eks. ordenligt skrivegrej og farveblyanter til hikerapport, skarp kniv til træskære arbejde osv.
  • Husk førstehjælpsgrej; plaster, forbindinger, renseservietter, elastikbind osv.! Det er tilladt selv at medbringe kort over området som løbet afholdes i. F.eks. o-løbskort vil være mere præcise end de udleverede men det kræver at man har dem med. For at få en idé om hvad Dille egentligt indeholder, kan det være en god idé at kaste et blik på tidligere års manuskripter, som indeholder en beskrivelse af alle poster. Dem kan man downloade her på download siden. I persongalleriet kan du læse om de mere eller mindre mærkværdige eksistenser man kan støde på i den canadiske ødemark. Hvis du ved hvad de forskellige personer er for nogle, vil I have lettere ved at leve jer ind i historeien.
  • Grej til løbsopgaver: Kniv, skrivegrej, evt. stemmejern, evt. træskærerværktøj, evt. tang, evt. rasp / fil, evt. træbor, evt. nedstryger, 20m sejlgarn, evt. sygrej, farveblyanter, papir, lim, sandpapir og hvad I ellers kan finde relevant til postopgaver
  • Personligt udstyr: Håndklæde, bestik, tallerken og andet personligt udstyr.
  • Husk: Pak alting vandtæt, og du skal bære det hele selv – hele vejen……

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at skrive en e-mail til dillekom@dille.dk – så skal vi se hvad vi kan gøre for at besvare det hurtigst muligt.

Lær at tænde ild med stål og flint (eller ildbor). Øv jer i det hjemmefra – hvis I ikke kan derhjemme er det usandsynligt I kan når det gælder. Sørg for at have: stål (en gammel fil eller rasp), en god tilpas stor flintesten, blår (der ikke er behandlet med olie eller på anden måde er svært antændelig) og ståluld. Slå med stenen ned på filen i en passende vinkel så der ryger fine store gnister fra. Man kan også slå på stenen med sit stål, hvorfor f.eks. et stemmejern kan anvendes (men PAS PÅ ØJNENE!). Gnisterne slås ned i en rede af ståluld (eller evt. direkte på blåret). Den skålformede rede skal være regelmæssig, dvs. ikke for mange store huller! Mange mener at fint ståuld (kvalitet 000 eller 0000) er bedst, men grovere kvalitet kan også anvendes. Når gnisten er røget ned på stålulden puster man kraftigt med det samme (evt. ens makker) og stålulden vil ulme hvorefter blåret lægges på. Således har man starten til et fint bål og så er det bare på med granris, birkebark, kviste, flækket træ eller hvad man ellers nu bruger til sit bål. HELD OG LYKKE!

How to guides