Om Dille

Krokodilleløbet, bedre kendt som blot Dille, er en lang hike, primært for de lidt ældre spejdere f.eks. PL/PA. Løbet varer omkring et døgn og traditionelt strækker sig over mere end 30 km i Gribskov ved Hillerød. Undervejs skal man løse forskellige spejdermæssige opgaver, som varierer fra år til år – således stilles der ikke kun krav til hvad man har i benene, men også til hvad man har i hovedet!

RCMPOpgaverne løses for det meste hos vildmarkens beboere, der lever efter reglen “noget for noget”. Der overnattes i Fat Phillipes gæstegiveri, hvor der skal laves mad over bål, og det sker, at R.C.M.P. har brug for hjælp til natpatrulje. Om søndagen fortsætter hiken fra den tidlige morgenstund og slutter med præmieoverrækkelse om eftermiddagen.

Der gives point for de forskellige opgaver undervejs, herunder indlevelse, samt løbstiden, der tæller ca. 1/4. Desuden gives der i et vist omfang bonuspoint og hjælp til de yngre hold. Bedste hold modtager traditionen tro en “Dille”-økse, samt “Dille” krokodillen for et år, og skal forsyne denne med en sølvplade med navn.

Som tidligere deltager på Dilleløbet kan man få lov til at bære Dillemærket herover på uniformen (herover hhv. det gamle og det nye), som bevis på at de har været med på Danmarks mest udfordrende spejderløb for sjak. Har du været med før og ønsker et mærke skriv til Dillekomiteen på e-mail: dillekom@dille.dk – husk navn på dig og din makker samt året hvor du deltog. Mærket er delvist sponseret af Sct. Georgsgildernes Farum Laug. For de der kender seniorernes Alligatorløb, kan man godt sige at Dille er en slags lillebror, som henvender sig til tropsgrenen i stedet for seniorer, uden at der er gået på kompromis med udfordringer og historien…

Dille er en årlig tilbagevendende begivenhed, som arrangeres af en selvstændig løbskomité (Dillecom) med tilknytning til Ravnsholt division under Det Danske Spejderkorps. Dilleløbet startede i 1979 som et tropsarrangement for Røde Orm Trop, blev senere udvidet til at omfatte Ravnsholt division, og fra 1993 har løbet haft deltagelse af spejdere fra hele landet.

Hvis du vil vide mere om Dilleløbet eller vil have tilsendt / e-mailet en indbydelse til dette års udgave af Dille, så send en e-mail til dillekom@dille.dk.

Dille the movie